Forum

Beroende på hur aktiv du vill vara i skalabåtklubbens forum kan du välja en av tre behörighetsnivåer:

- Klubbmedlem
- Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem
- Besökare som endast vill läsa

Klubbmedlem

För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som fullvärdig klubbmedlem >

Bli medlem >


Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem

För att göra egna inlägg och vara aktiv i diskussioner behöver du vara "Registrerad forumanvändare". 

Denna registrering ger dig tillgång till tex byggloggar och byggteknik, men inte till klubbens interna forum. För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som "Registrerad forumanvändare" >

Bli registrerad forumanvändare >  


Besökare som endast vill läsa

Du som varken är medlem eller registrerad forumanvändare kan endast läsa i vårt forum, tex byggloggar och byggteknik. Du kan inte bemöta andras inlägg, inte heller skapa egna ämnestrådar. I fall du önskar komma i kontakt med en specifik medlem, använd kontaktformuläret:

Kontakta klubben >

 

Månadsmöte onsd den 6 dec 2017

  • Olle Hjortsberg
  • Olle Hjortsberg Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Admin
  • Admin
Mer
7 månader 1 vecka sedan #2062 av Olle Hjortsberg
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Mötet började som vanligt med fika och dagen till ära med pepparkakshjärtan då detta möte var det sista för året. Vi fick veta att det nästa år blir en Hobbymässa den 3-4 nov på Älvsjömässan. Göran M har nu beslutat att ordna en ny träff i Gullringens simhall och den blir lördagen den 6 oktober. Denna gång är hela lördagen bokad för körningarna. Lennart R kommer någon gång i auguati att bjuda in till en tur med hans fartyg Ran. Denna gång blirdet en rundtur på Järlasjön med tillhörande slussning.
Kvällens gäst var Ulf Axelsson från Walleniusrederiet. Ulf har varit rederiet trogen i många år och arbetar med konstruktion och beställningar av deras fartyg. Vi fick en mycket ingående berättelse om bilfraktfartygens utveckling från tiden då bilarna lastades med kran fram till dagens fartyg som lastar många tusen bilar. Ulf fick också svara på många frågor om drift och underhåll av fartygen. Alla frågor blev mycket utförligt besvarade till stor belåtenhet från medlemmarna. Tack Ulf för ett underhållande föredrag.
Nu ser vi fram emot nästa års verksamhet som startar med Modellbyggarhelgen på Sjöhistoriska den 3-4 feb. Vi vill ha deltagaranmälan så snart som möjligt.
Årsmötet är onsdagen den 7 feb på Skeppsholmsgården. Motioner till mötet behöver vi senast den 7 januari 2018.
Årsmöteshandlingar kommer att finnas på hemsidan.
Sidan laddades på: 0.152 sekunder

Hänt sedan sist

Båtmöte söndag 8 juli 

Solen fortsätter att skina över våra båtmöten och vi hade ännu en trevlig körning.
Vi hade denna gång besök av vår småländske torpedbåtskapten som visade vad hans T 16 går för, nu med sällskap av sina två bröder på kommandobryggan.

Andera Doria är nu skrovfärdig och sjösattes för första gången. Efter lite belastning med blyhagel så hittades ett bra flytläge. Vi har nu två spännande byggen att följa Apollo och Andrea Doria.
Tårtbåten har blivit en riktig mångsysslare och fick denna gång rycka in som bogserare till en bogserare som tappat orken.Nationaldag på Millesgården

Vi välkomnades med blåst och kyla, men vartefter dagen led så blev vädergudarna snällare och det blev riktigt behagligt att köra. Många besökare kom och imponerades av våra flytetyg. Denna gång kunde vi visa i stort sett hela vår flotta, från den 3D-printade Stridsbåt 90 till ångbåtar och mjölkpaket. 

Denna gång var vattendjupet i dammen inte stort, även vår absolut minsta båt, Storö, lyckades gå på grund. Vid sjöförklaringen med skepparen framkom ingen bra förklaring till incidenten. Vi fick se Mats Apollo, nu i målat skick och med öppningsbar akterport. Hasses färja och Lennarts Mjölkpaket väcker också stor beundran. Vår konditor Irina har ordnat en ny tårtbotten så att nu far den fram som en riktig båt.

Våra Provapåbåtar är mycket populära och det var kö till körningen under hela dagen. Faddrarna jobbade hårt underställda ungdomarna Julia och Hannes som gjorde ett storartat jobb med att ta hand om köandet och körandet.

Lidingö kommuns ansvarige var mycket nöjd med vår medverkan och hälsade oss välkomna åter till nästa år.

Byggtipsartiklar

Här samlar vi byggtips av allehanda slag från olika media.Byggtipsartiklar >