Forum

Beroende på hur aktiv du vill vara i skalabåtklubbens forum kan du välja en av tre behörighetsnivåer:

- Klubbmedlem
- Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem
- Besökare som endast vill läsa

Klubbmedlem

För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som fullvärdig klubbmedlem >

Bli medlem >


Registrerad forumanvändare, men inte klubbmedlem

För att göra egna inlägg och vara aktiv i diskussioner behöver du vara "Registrerad forumanvändare". 

Denna registrering ger dig tillgång till tex byggloggar och byggteknik, men inte till klubbens interna forum. För att nyttja forum och hemsida fullt ut behöver du vara fullvärdig medlem i Stockholms Skalabåtklubb.

Logga in som "Registrerad forumanvändare" >

Bli registrerad forumanvändare >  


Besökare som endast vill läsa

Du som varken är medlem eller registrerad forumanvändare kan endast läsa i vårt forum, tex byggloggar och byggteknik. Du kan inte bemöta andras inlägg, inte heller skapa egna ämnestrådar. I fall du önskar komma i kontakt med en specifik medlem, använd kontaktformuläret:

Kontakta klubben >

 

Månadsmöte onsd den 6 dec 2017

  • Olle Hjortsberg
  • Olle Hjortsberg Profilbild Författare till inlägg
  • Offline
  • Admin
  • Admin
Mer
10 månader 5 dagar sedan #2062 av Olle Hjortsberg
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Mötet började som vanligt med fika och dagen till ära med pepparkakshjärtan då detta möte var det sista för året. Vi fick veta att det nästa år blir en Hobbymässa den 3-4 nov på Älvsjömässan. Göran M har nu beslutat att ordna en ny träff i Gullringens simhall och den blir lördagen den 6 oktober. Denna gång är hela lördagen bokad för körningarna. Lennart R kommer någon gång i auguati att bjuda in till en tur med hans fartyg Ran. Denna gång blirdet en rundtur på Järlasjön med tillhörande slussning.
Kvällens gäst var Ulf Axelsson från Walleniusrederiet. Ulf har varit rederiet trogen i många år och arbetar med konstruktion och beställningar av deras fartyg. Vi fick en mycket ingående berättelse om bilfraktfartygens utveckling från tiden då bilarna lastades med kran fram till dagens fartyg som lastar många tusen bilar. Ulf fick också svara på många frågor om drift och underhåll av fartygen. Alla frågor blev mycket utförligt besvarade till stor belåtenhet från medlemmarna. Tack Ulf för ett underhållande föredrag.
Nu ser vi fram emot nästa års verksamhet som startar med Modellbyggarhelgen på Sjöhistoriska den 3-4 feb. Vi vill ha deltagaranmälan så snart som möjligt.
Årsmötet är onsdagen den 7 feb på Skeppsholmsgården. Motioner till mötet behöver vi senast den 7 januari 2018.
Årsmöteshandlingar kommer att finnas på hemsidan.
Sidan laddades på: 0.124 sekunder

Hänt sedan sist

20-årsjubileum 3 oktober

Dagen till ära bjöd klubben på kaffe och tårta som talade om att vi skulle fira att klubben i år fyller 20 år. Medan vi mumsade på tårtan började Fredrik Zaar och Hasse att i ord och bild göra en sammanfattning av vår 20-åriga historia; första styrelsemötet hölls i september 1998, även vår logotyp skapades det året.

Vår smålänning Göran Modig  berättade om programmet för körningen i Gullringens simhall nu på lördag den 6 okt, hela 30 modellkaptener från hela landet sluter upp.

Hasse Annell informerade om hur långt förberedelserna för Hobbymässan kommit. Han fick en hel del synpunkter att ta sig en funderare på. Vi får nog snart höra av honom om vädjan att anmäla båtar eller snarare blir vi kanske beordrade vad han behöver hjälp med.

Nästa möte är onsdagen den 7 nov och då ska vi ta med oss lite olika små elektriska grejor som vi kan prata om.
 Leif Grewin håller i kvällen och han vill att alla tar med sig exempel på vilka strömbrytare (swichar) vi använder i våra båtar, för erfarenhetsutbyte runt dessa manicker som styr ljud, ljus, radar osv i våra farkoster.Mörkerkörning onsdag 26 september  

Väderprognosen var inte den bästa, under dagen kom flera kraftiga regnskurar med tillhörande kulingvindar. Helt magiskt nog upphörde regn och blåst straxt efter 18 och vi vågade oss ut ur bilarna. Att sätta upp tältet vågade vi inte då vinden var för hård, i stället flyttade körplatsen under taket åt söder, med båtar och grill.

Lagom till att grillen blev klar för grillning slutade det att blåsa och dammen blev spegelblank. Nu fick vi en trevlig och gemytlig mörkerkörning, precis som det ska vara.
I och med detta båtmöte är nu utesäsongen slut och det är dags att börja justera alla småskavankerna på båtarna. Glöm inte att vårda batteriernaNu kan vi börja fundera på ev förbättringar och bygga färdigt påbörjade byggen eller varför inte börja med något nytt att presentera på vårdoppat.

Tack för denna säsong!Byggtipsartiklar

Här samlar vi byggtips av allehanda slag från olika media.Byggtipsartiklar >